palletAnnie Elissen

Ik schilder; “de schoonheid van het alledaagse” is mijn inspiratie.

Annie aan het schilderen Als kind maakte Annie overal tekeningen op en van, voornamelijk met potlood en houtskool. Later waren de tekeningen van popsterren en mensen met grote hoeden (helaas niet bewaard), daarna puberen, trouwen, kinderen krijgen...

Ruim 25 jaar geleden heeft Annie het opnieuw opgepakt. De schoonheid van het alledaagse laten zien en hier haar inspiratie uithalen (bloemen stillevens enz). Later heeft dit zich toegespitst op een aantal thema’s: de koe, de kip/haan, de mens en niet te vergeten tulpen. Het tot uitdrukking laten komen van de verschillende karakters in zowel mens als dier boeit Annie al jaren. Na jarenlang te hebben geaquarelleerd, ook in combinatie met andere materialen en het werken met pastel werkt Annie nu hoofdzakelijk met acryl. Zij schildert niet alleen op doel maar ook op diverse objecten / lampenkappen enz. Daarnaast beschildert zij porselein met porseleinverf. Het mag zeker geen “maniertje” worden. Dat is voor haar te makkelijk...

Deze veelzijdigheid wekt vaak wel verbazing bij mensen.

Dit alles komt niet alleen voort uit haar drang tot scheppen, maar ook omdat zij weigert zich in een hokje te laten duwen, zo van: “hou je maar bij je aquarellen en dan met name de koeien, iedereen kent je hier van.” Het lef hebben om dingen te laten gebeuren en niet vast te gaan zitten; bijv. in één kleurstelling werken en toch zo dat het “onderwerp” los komt van de achtergrond.

Soms vindt Annie het ook leuk om een “grap” uit te halen met haar koeien - voorjaarskoeien op kleur met bloemen, delfts blauwe koeien of op een hele andere ondergrond: kastjes, etalage poppen, glas & porselein. Tevens zijn haar koeien en kippen haar verbinding met vroeger, met haar fijne jeugd, welke zij koestert.

Kunst mag vrolijk zijn, hoeft niet altijd zwaar en somber te zijn, het mag lichtvoetig zijn, je mag er blij van worden en nog beter; het mag je omhoog tillen uit een diep dal waar je soms in terecht komt door ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Juist het werken met kleur kan hiervoor zorgen.

Tegenwoordig wordt haar werk bestempeld als zeer krachtig, een jaar of tien terug als “vriendelijk en vrouwelijk”. Zelf ziet zij er al deze elementen er in terug.

Annie werkt regelmatig samen met bedrijven. Haar werk geeft diverse kantoren/bedrijven een mooie en goede uitstraling. In overleg komt zij diverse werken ophangen, waarna de opdrachtgever na een proefperiode van 2 weken besluit tot het wel of niet aanschaffen van de kunstwerken.
Ook werkt zij in opdracht, zo verwerkt zij bijv. het logo van een bedrijf in een schilderij, zie opdrachten en diversen.

Graag wil zij u en soms ook haarzelf met haar werk blijven verrassen!!!!

U kunt haar bereiken op onderstaande manieren:

 • E-Mail:
  annie@elissen.com
 • Post:
  Annie Elissen - Groot Tjooitink
  Atelier Grand Elan
  Zegerijstraat 7a
  6971 ZN Brummen
 • Telefonisch:
  0575-563696 of 06-50880639

 

 Atelier Grand Elan
KvK Oost: 08193858
BTW-ID: NL-001129773B44


Site ontwikkeld en gehost door Mark Elissen.
Teksten en foto's copyright © Annie Elissen.
Deze pagina is gegenereerd in 0.001 seconden.