palletAnnie Elissen

Ik schilder; “de schoonheid van het alledaagse” is mijn inspiratie.

Annie aan het schilderen

Als kind vond ik het al erg leuk om van alles te tekenen, voornamelijk met potlood en houtskool. Als tiener tekende ik graag popsterren en mensen met grote hoeden. Na de tienerjaren verloor ik het tekenen een beetje uit het oog. Werken, trouwen, kinderen krijgen, kortom; altijd druk.

Ruim 30 jaar geleden pakte ik het tekenen en schilderen toch weer op, de eerste jaren veel geaquarelleerd, ook in combinatie met oostindische inkt. Daarna kwam het pastel in beeld. Langzaam verschoof het werk zich steeds meer naar acryl. Ik schilder bovendien niet alleen op doek, maar ook op allerlei kunststofobjecten en lampenkappen. Met porselein- en glasverf geef ik vazen, oude lampetkannen enz. een nieuw leven. Het is geweldig om te blijven experimenteren met materialen, kleuren en ondergronden.

Van zachte aquarellen, naar veel krachtig weergegeven koeien en kippen, grote kleurrijke tulpen, mensen, kleine en hele grote (roof-)vogels. Soms met een beetje humor of vervreemdend zoals in een paar stillevens van mij; Delfts Blauw met dieren, of theepotten/parfumflessen die buiten staan met straatjes van plaatsen die mij dierbaar zijn.

Kunst mag van mij: ons de schoonheid van het alledaagse laten zien – hier haal ik veel inspiratie uit; kleurrijk zijn – beïnvloed mij op een zeer positieve manier; zwart/wit zijn – heel sterk en zet je met beide benen op de grond; fantasie- en humorvol zijn. Kortom het mag vrolijk zijn en positiviteit  uitstralen en bovenal gewoon mooi zijn.

Het meeste van mijn werk komt vanuit mijzelf, maar ik werk ook in opdracht voor zowel particulieren als ook bedrijven. Voor bedrijven kan ik bijvoorbeeld de huisstijl en het logo van het bedrijf in schilderijen verwerken; voor voorbeelden zie: Opdrachten en diversen.

 In goed overleg kan er ook gebruik worden gemaakt van een proefperiode van 2 weken om het werk op te hangen en te kijken of het bevalt, voor over wordt gegaan tot een definitieve aankoop; dit geldt alleen voor grotere schilderijen.

Zoals op mijn website te zien is laat ik mij met mijn werk niet graag in een hokje zetten, mijn veelzijdigheid wekt nog weleens verbazing op. Niet alleen mijn kunst is veelzijdig, in navolging hierop zijn de prijzen voor mijn werken dat ook.

 Ik volg gewoon mijn gevoel als ik schilder, of dit nu op doek is, op glas of porselein het maakt niet uit.

Geheel vrijblijvend, het liefst na het maken van een afspraak, bent u welkom om te komen kijken in mijn atelier.

Annie Elissen-Groot TjooitinkIk ben te bereiken op onderstaande manieren:

 • E-Mail:
  annie@elissen.com
 • Post:
  Annie Elissen - Groot Tjooitink
  Atelier Grand Elan
  Zegerijstraat 7a
  6971 ZN Brummen
 • Telefonisch:
  0575-563696 of 06-50880639

 

 Atelier Grand Elan
KvK Oost: 08193858
BTW-ID: NL-001129773B44


Site ontwikkeld en gehost door Mark Elissen.
Teksten en foto's copyright © Annie Elissen.
Deze pagina is gegenereerd in 0.001 seconden.